Strategie is Energie
Wat waren de leukste ervaringen die u in uw organisatie heeft meegemaakt? Hoe ziet uw organisatie er  er uit over 2 jaar  in uw dromen? Waar heeft u in uw werk het meeste  plezier aan beleefd? Durft u nog te dromen?
Er is erg veel geschreven over visie en strategie. Wat maakt dat uw strategie werkelijk ergens toe leidt?  Nieuwe-Zaken werkt uit de overtuiging dat  inspiratie de basis is van een werkende strategie. Inspiratie gaat vooraf aan de formulering van een strategie. De energie die wordt vrijgemaakt tijdens de inspiratiefase is bepalend voor een succesvolle implementatie.

Een goede strategie zit in het hoofd en in het hart.
Strategie is in veel organisaties niet veel meer dan een stuk papier, een presentatie, een plan met veel spreadsheets of een andere vorm van communiatie met als doel dat de mensen weten, in hun hoofd hebben, wat de nieuwe strategie is.  Dat is niet genoeg. Een geinspireerde strategie zit in het hart en leeft. Een geinspireerde strategie zit dus vooral in het hart van mensen.
De leider van de organisatie is hierin bepalend. Hoe pakt u dat aan?

Strategie zit tussen de neuzen van mensen.
Een geinspireerde strategie wordt een succes als alle spelers zich verbonden voelen met de strategie. Verbinding met de strategie komt tot stand doordat er met iedereen over wordt gesproken en de bijdrage van alle betrokkenen als relevant wordt gezien. Strategie is niet exclusief  van de Directie of het MT.  De eindverantwoordelijkheid ligt vanzelfsprekend bij de directie of het MT, net zoals de betrokkenheid van de medewerkers de eindverantwoordelijkheid is van de bestuurders en managers.

Verborgen pareltjes
De ervaring van Nieuwe-Zaken is dat er in veel organisaties verborgen pareltjes, goede ideeen,  aanwezig zijn. Door alle betrokkenen serieus aan te spreken en te betrekken in de inspiratiefase onstaat er een sterke positieve energie. Het schept bovendien een band waardoor mensen de zin van vernieuwingen kunnen inzien en zich verbonden voelen met de organisatie. Wenst u dat ook?

Neem contact op om te bespreken hoe Nieuwe-Zaken  u kan helpen met het regisseren van uw strategie project.

Categorieën: Leiderschap

Aldo van Duivenboden

Aldo helpt professionals en teams te groeien en het potentieel dat ze bezitten te gebruiken om de wereld mooier te maken.

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aldo van Duivenboden