Mensen

Ieder mens is uniek en nodig! De basis is dat alle mensen gezien en erkend willen worden, iets goed willen kunnen en van betekenis willen zijn voor andere mensen. Als we dit simpele recept volgen dan gaan we een mooie en bloeiende wereld tegemoet. De eerste stap is dat we alle mensen erkennen zoals ze echt zijn.— 

Ieder mens heeft een uniek talent. Talent is het volle vermogen dat ieder mens heeft om iets moois voor een ander tot stand te brengen.  

Door anderen te helpen krijgen mensen betekenis en een gevoel van vervulling. Het is in het geven dat wij ontvangen is een belangrijk uitgangspunt voor mijn werk dat ik graag wil overbrengen.

Ondernemen 

Ondernemers die meervoudige waarde creëren maken het verschil in de grote sociale, maatschappelijke en ecologische uitdagingen. Uitdagingen die snel urgent worden en voelbaar in ons dagelijks leven. Winst en waarde gaan hand in hand —

Er ontstaat een nieuw besef over de rol van ondernemers in de wereld. Steeds meer ondernemers beseffen zich dat bedrijven de grootste “force for doing good” zijn.  
Bewuste ondernemers creëren meervoudige waarde en ze gebruiken financiële middelen om sociale, maatschappelijke en ecologische doelen te realiseren. 

Nieuwe-Zaken begeleidt ondernemers in de zoektocht naar manieren om het “goed te doen” door positief bij te dragen aan onze sociale, economische én ecologische uitdagingen.
Dat is een zoektocht die moedige keuzes vraagt. 
Nieuwe Zaken biedt je vanuit haar expertise in persoonlijke en zakelijke ontwikkeling de mogelijkheid om in deze ondernemingen het nieuwe ondernemen in praktijk te brengen.

De wereld

De wereld heeft te maken met een polycrisis. We zitten in de fase dat het “oude vertrouwde” niet meer werkt en de nieuwe wereld er nog niet is. Dat is een recept voor chaos en tevens een tijd van hoop. Deze tijd vraagt om mensen die durven opstaan en samen in actie komen. Mensen die de moed hebben om nieuwe wegen in te slaan en zichzelf daarbij op het spel zetten. Mensen die meebouwen aan een wereld die respectvol omgaat met de ecologie en waar we beseffen dat alles verbonden is. 

Een wereld die werkt vanuit overvloed in plaats van schaarste. 
Samen in plaats van eigenbelang. 

Aldo van Duivenboden