Visie op mensen, onderwijs en de wereld.

Mensen

De basis is dat alle mensen gezien en erkend willen worden, iets goed willen kunnen en van betekenis willen zijn voor andere mensen. Als we dit simpele recept volgen dan gaan we een mooie en bloeiende wereld tegemoet. De eerste stap is dat we alle mensen erkennen zoals ze echt zijn.

Ieder mens heeft een uniek talent. Talent is het volle vermogen dat ieder mens heeft om iets moois voor een ander tot stand te brengen.  

Door anderen te helpen krijgen mensen betekenis en een gevoel van vervulling. Het is in het geven dat wij ontvangen is een belangrijk uitgangspunt voor mijn werk dat ik graag wil overbrengen.

Onderwijs 

Onderwijs heeft al taak om het unieke talent dat alle mensen vanaf hun geboorte hebben te zien, het unieke talent te ontwikkelen en om samen te zoeken naar de plek waar dat talent tot bloei komt door bij te dragen aan een doel dat groter is dat het zelf. Kort samengevat: onderwijs is er om mensen te verbinden met zichzelf, met elkaar en met de wereld. 

Alle mensen zijn geslaagd, dat is een geboorterecht.

De wereld

De wereld heeft te maken met een polycrisis. We zitten in de fase dat het “oude vertrouwde” niet meer werkt en de nieuwe wereld er nog niet is. Dat is een recept voor chaos en tevens een tijd van hoop. Deze tijd vraagt om mensen die durven opstaan en in actie komen. Mensen die de moed hebben om nieuwe wegen in te slaan en zichzelf daarbij op het spel zetten. Mensen die meebouwen aan een wereld die respectvol omgaat met de ecologie en waar we beseffen dat alles verbonden is. 

Een wereld die werkt vanuit overvloed in plaats van schaarste. 
Samen in plaats van eigenbelang. 

Een nieuw IK tijdperk: De gevende IK in plaats van de graaiende IK. 

Aldo van Duivenboden