We praten graag over impact maken. Zelf ben ik er ook niet vies van, ook ik wil graag laten zien aan de wereld dat ik van belang ben en significant bijdraag aan het goede. En wie wil dat niet? Als je op sociale media kijkt naar anderen en hun impact dan is het verleidelijk om te geloven dat big beautiful is.

Onder mijn wens zit een verlangen om groots en meeslepend te zijn en ooit een mooi standbeeld te verdienen. Ben ik de enige?.

De zucht naar erkenning. 
Dat is een van mijn draken die altijd op de loer ligt en me probeert te overtuigen dat ik klein, onbeduidend en zonder betekenis ben.  Zeker in vergelijking met anderen die tenminste echte impact maken. 

Gelukkig weet ik goed wat mijn talent is, mijn unieke bijdrage aan de wereld. Dat in 2007 verkregen inzicht geeft me houvast en heeft ervoor gezorgd dat mijn draken de regie niet meer hebben in mijn leven. Ze zijn er nog wel, ik heb er een goede omgangsregeling mee getroffen zeg maar, en ik ben de draken dankbaar voor de diensten die ze me hebben bewezen in mijn vroegere leven. 

Uniek talent
Ieder mens heeft een uniek talent; je volle vermogen waar de ander iets aan heeft. Mijn talent is dat ik mensen en ideeën verbind. Mijn talent leidt tot vernieuwing en ik bouw de brug tussen oud en nieuw. Dat doe ik mijn hele leven al en ik ben er goed in. Maar het is niet altijd groots en meeslepend. Mijn talent is voor mij een fluitje van een cent. Stelt niks voor. Niet standbeeld-waardig vindt mijn draak. Het is mijn kleine bijdrage aan het geheel zonder dat er een garantie op grootse impact is. 

Vaak zijn de “kleine” spontane gebeurtenissen het startpunt van iets dat pas later een grote impact krijgt. Gisteren gebeurde het weer. Ik luister, noem een naam, leg een verbinding en het begint te stromen bij mijn gesprekspartner. Mijn talent in optima forma. 

Het BCorps initiatief in de regio Twente kan nu mogelijk ook in Zwolle een vervolg krijgen. Het is net acupunctuur. Een klein speldenprikje met mogelijk grote impact. 

Soms kan ik dagenlang ploeteren op zoek naar impact en resultaat en plotseling gebeurt er iets in een split second, een fluitje van een cent waar ik achteraf echt van betekenis blijk. Vanuit talent werken betekent dat impact geen startpunt is maar een mogelijk, vaak onvoorzien gevolg. Doe gewoon wat je van nature te doen hebt en laat je draak je niet remmen. 


Aldo van Duivenboden

Aldo helpt professionals en teams te groeien en het potentieel dat ze bezitten te gebruiken om de wereld mooier te maken.

2 reacties

Maarten · 09/01/2020 op 13:09

Hey Aldo,

Hoe is het met je? Wat een fijn stukje schrijf je weer! Mag ik je bij deze nog even zeggen dat je op mijn leven wel degelijk impact hebt gehad?

Met vriendelijke groet,
Maarten

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aldo van Duivenboden