Vandaag  heb ik samen met Paul Edauw en Leo Geluk van Doe Mee de workshop “Start vanuit je Hart”  gegeven. 19 startende en doorstartende ondernemers uit het hele land hebben intensief met elkaar gewerkt aan een 3 tal onderwerpen:

  1. Ik als Ondernemer;  Wat is mijn talent en wat zijn mijn persoonlijke eigenschappen als ondernemer
  2. Mijn Onderneming; Wat is de missie van mijn onderneming
  3. Mijn Klanten:  Hoe krijg ik de klanten die bij mij passen

Het werken met een groep van ca. 20 mensen is erg prettig. Er is tijd voor een persoonlijke benadering waarbij iedereen aan de beurt komt.  De deelnemers leren elkaar kennen en kunnen elkaar helpen met het beantwoorden van vragen.

Er is veel aanbod op het gebied van cursussen en begeleiding van startende en doorstartende ondernemers.  De workshop “Start vanuit je Hart”  onderscheidt zich op een aantal punten.  De specifieke kwaliteit van de individuele ondernemer staat centraal in de benadering.  Ondernemerschap wordt benaderd als een  mooie manier om je talent te ontwikkelen en te kapitaliseren.  Hoe zet jij als ondernemer jouw kwaliteit en talent om in een goede boterham?

Mijn ervaring is dat ondernemers er letterlijk profijt van hebben als ze goed weten welk unieke talent ze hebben en als ze een persoonlijke en zakelijke missie hebben die past bij dat talent. Dat geeft focus en houvast als er een keer tegenwind is.  Bovendien leidt het tot een sterker “merk” en wordt het makkelijker om over je product  te communiceren met potentiele afnemers.  Het gevolg is dat het vinden van klanten leuker en natuurlijker wordt. Je vertelt over jezelf en  je eigen beweegredenen. Dat is het soort enthousiasme waar klanten gevoelig voor zijn!
Wat gun jij jouw klanten?

Categorieën: Coaching

Aldo van Duivenboden

Aldo helpt professionals en teams te groeien en het potentieel dat ze bezitten te gebruiken om de wereld mooier te maken.

3 reacties

Michelle Oldejans · 25/09/2010 op 11:15

Ik vond het een erg inspirerende dag. Leuk om weer nieuwe mensen te leren kennen, en om de verhalen te horen van hun onderneming.
Bedankt allemaal!

Peter Zuijdgeest · 26/09/2010 op 10:15

Ik ben blij dat ik heb deelgenomen aan deze dag. Toch weer verrassende inzichten en ideeën opgedaan over (mijn) talenten, drijfveren, acquisitie. Daar ga ik mee aan de slag. Aldo, Leo, Paul, Truus en allen, bedankt!

Dieuwertje · 26/09/2010 op 15:20

Ik heb ook een erg leuke dag gehad en heb mijn missie, visie en doel weer helder voor ogen. Dit maakt het makkelijker mezelf te presenteren met een pakkende pitch! Iedereen heel veel succes met zijn/ haar business!

Groet Dieuwertje

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aldo van Duivenboden