Wees eens eerlijk, is je werk nog leuk?picasso-girl-before-a-mirror

Op een dag kijkt je in de spiegel.  Is dit nou wat ik altijd heb gewild? Eerlijk zijn is erg moeilijk,  zeker als je verantwoordelijkheden draagt en veel verplichtingen voelt. Je zit gevangen in een gouden kooi.

Je kan de bank, de aandeelhouders, je collega’s. je personeel,  de raad van commissarissen of de buitenwereld toch niet vertellen dat je het eigenlijk niet meer leuk vindt? Dat je vaak wakker ligt van de keuzes die gemaakt moeten worden? Dat je het eigenlijk veel leuker vindt om gewoon je oude vak uit te oefenen of iets totaal anders wil doen? Ziek melden is ook geen oplossing.  Dat hoort niet op jouw niveau, zeker niet als het persoonlijke twijfels of psychische klachten betreft.

De essentie in je werk

Bovenstaande stukje is autobiografisch en mogelijk herkent u het gevoel. De eenzaamheid die ik heb gevoeld toen ik niet meer wist hoe ik verder moest met mijn bedrijf is moeilijk te beschrijven. Ik ben lang doorgegaan voordat ik in 2004 de moed had verzameld om het roer radicaal om te gooien. Ik zat volledig vast in de verplichtingen die mijn innerlijke baas me had opgelegd en voelde me machteloos .

Uit deze ervaringen is mijn missie voor mijn huidige werk voortgekomen en mijn passie om mensen te helpen om de innerlijke roep om te zetten in nieuwe ondernemende stappen en tot bloei te komen.

In onderstaande animatie heb ik geprobeerd de essentie van mijn werk weer te geven. De animatie is gemaakt door Filippa Barfvestam afgestudeerd bij Knowmads, een natuurtalent om woorden om te zetten in eenvoudige beelden.

 


Aldo van Duivenboden

Aldo helpt professionals en teams te groeien en het potentieel dat ze bezitten te gebruiken om de wereld mooier te maken.

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aldo van Duivenboden