Vast of interim

Organisaties zoeken bij voorkeur vaste medewerkers. Vaste medewerkers hebben het imago dat ze gecommitteerd, betrouwbaar, deskundig en goedkoop zijn. Bovendien weten  ze na verloop van tijd “hoe de hazen lopen”.  Het is interessant om hier even bij stil te staan.

De meeste organisaties zoeken (nog altijd) naar stabiliteit, voorspelbaarheid en reductie van risico’s. Hier kan de keuze voor vaste medewerkers voor een deel mee worden verklaard. Als er gezocht wordt naar een nieuwe medewerker staat er in het profiel dat hij/zij de functie al eerder met succes heeft uitgevoerd en minimaal uit dezelfde branche afkomstig is.

De kracht van interim

Hoe vast is vast eigenlijk? Wat is de keerzijde van voorspelbaarheid en reductie van risico’s?  Mijn ervaring is dat managers die ” weten hoe de hazen lopen” het verschil niet gaan maken.  Het grote risico van contracten voor onbepaalde tijd is dat alle vernieuwende energie en passie na enige tijd verdwijnt. De kracht van tijdelijkheid (projecten) is dat het beoogde resultaat in de(beperkte) tijd wordt gezet. Tijd is een belangrijk instrument voor iedere interim manager.  Een opdracht met een harde einddatum geeft mensen en dus organisaties energie die uitstijgt boven business as usual.  Tijdelijke medewerkers, interimmers,  komen om iets te realiseren en brengen nieuw elan!

Doe eens gek

Kies ook eens bewust voor een medewerker uit een andere branche of ervaringswereld. De confrontatie met het afwijkende leidt tot vernieuwende inzichten. De hazen lopen anders in een andere branche, misschien kunt u er iets van leren…als u durft natuurlijk.


Aldo van Duivenboden

Aldo helpt professionals en teams te groeien en het potentieel dat ze bezitten te gebruiken om de wereld mooier te maken.

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aldo van Duivenboden