In mijn logo zijn de 3 niveaus IK, WIJ en HET gesymboliseerd.

Ik is het beginpunt van alle vernieuwing. Dit is precies andersom dan de opvatting dat het gestelde doel, het resultaat leidend is in vernieuwing. Van binnen naar buiten in plaats van buiten naar binnen!

IK
Ik is mijn en jouw inspiratie die het beginpunt is voor alle vernieuwing.
IK staat voor de individuele mens die een aangeboren talent heeft dat ont-dekt wil worden.
Ont-dekken is letterlijk het verwijderen van de bedekking, de belemmerende overtuigingen die alle mensen ontwikkelen tijdens hun werk en leven. Ieder mens heeft een aangeboren inspiratie en kwaliteit die tot wasdom wil komen. Werken is bij uitstek de manier om je talent te leren kennen en verder te ontwikkelen. Wat is jouw talent? Door je unieke talent te leren kennen wordt je sterker en wordt je leidend in je werkzame leven. Jij bepaalt jouw omstandigheden, de omstandigheden bepalen niet jouw mogelijkheden.

Wij
Als een IK, een bevlogen mens,  iets echt wil dan inspireert hij anderen. Door samenwerking met anderen (met hun eigen talenten) wordt het idee van de eenling een gezamenlijke actie en ontstaat er een team. De teamleden zijn verbonden door een gezamenlijke doel. De kwaliteit van de samenwerking en het team hangt nauw samen met de vrijwillige deelname van de teamleden. Ideale teamleden melden zichzelf aan omdat ze een bijdrage willen leveren aan het gezamenlijke doel.

HET
HET is de vorm, het resultaat van de vernieuwing die is ingezet.
Wij mensen zijn sterk gericht op vormen en resultaten. We doen er alles aan om onzekerheden over vorm en resultaat te vermijden. Bij mensen en organisaties worden oorzaak en gevolg vaak omgedraaid. Resultaat is een gevolg, niet een oorzaak! Door te (leren) vertrouwen op de kwaliteiten van individuele mensen en teams kunnen de resultaten van organisaties dramatisch verbeteren. De kwaliteit en inspiratie van individuele mensen en teams is de oorzaak van succes.

Door IK en WIJ te stimuleren worden mensen en organisaties succesvol en wordt werken leuk.
Als vormen en resultaten leidend zijn raken mensen de verbinding met hun werk of zichzelf kwijt. Op den duur worden mensen er zelfs ziek van.

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aldo van Duivenboden