Ooit was werken een manier om je brood te verdienen. Je verhuurde jezelf in ruil voor een inkomen. In de huidige tijd is dat niet meer wat we willen. Nieuwe mensen willen naast het verdienen van een boterham ook een zinvolle bijdrage leveren aan de wereld. Mensen zoals jij zijn op zoek naar hun betekenis. Betekenis geven aan je leven gebeurt vaak onbewust. Mensen volgen hun hart zeggen we dan maar in onze gedachten is dat is alleen weggelegd voor kunstenaars, musici en andere dwazen maar dat is gelukkig niet waar.

Ook jij kunt leren om bewust je hart te volgen!

Vaak zijn mensen zich totaal niet (meer) bewust van hun missie en betekenis. Je persoonlijke why. Nieuwe Zaken heeft als missie om mensen en organisaties te helpen om zicht te krijgen op hun betekenis en om daar concrete vormen aan te geven. Mensen die zicht hebben op hun betekenis, conscious professionals, werken aan teams en organisaties van betekenis.

Burnout en verlangen

Naar mijn mening is de epidemische toename van burnout klachten te verklaren uit het verlies aan betekenis van mensen. Uit onderzoek van Gallup blijkt dat mensen en organisaties behoefte hebben aan een positieve, talent versterkende vorm van samenwerken en leidinggeven. Het verlangen van individuele mensen, van jou, is ingeruild voor de dwang om te conformeren aan de regels van de organisatie, het systeem waar je in werkt. “Zo doen we dan hier” . Het systeem is leidend en je verliest het zicht op je individuele kompas. Organisaties zijn zich niet bewust van de wijze waarop ze bijdragen aan het gevoel van gemis bij de medewerkers en de beperkende invloed die dat heeft op de organisatie en haar afnemers.

Herstel van de balans

Nieuwe Zaken helpt jou om je betekenis te vinden en dat vorm te geven in je werk. Het maakt eigenlijk niet uit wat je doet in dit leven, betaald of onbetaald, jij wil net als ik weten wat je betekenis is en waar je aan bijdraagt. Noem het je missie. Verstopt in jou zit een verlangen, een toekomstdroom waarin de angsten en beperkingen die je vandaag ervaart niet meer aanwezig zijn en waar je je vrij voelt om het beste van jezelf te geven. Als je je bewust bent geworden van je talent en je missie dan kan je gericht zoeken naar de vorm die van werken die op dit moment bij je past. We balanceren je hervonden verlangen met de noodzaak om een passend inkomen te genereren. Geen hemelbestorming maar een bezield plan waar je enthousiast van bent. En dat enthousiasme voelen mensen.

Aldo van Duivenboden